MUĞLA / MİLAS - Selimiye İlkokulu

Tem

Telafide Bende Varım Programı yaz boyu devam edecek olup kayıtlar bir dilekçe ile olmaktadır. Yaz tatilini verimli geçirmek isteyen tüm öğrencilerimizi okulumuza davet ediyoruz. Okulumuzda açılan Telafi Programları;

Afet Eğitimi

Anadolu Masalları Anlatıcılığı

Belgesel Gösterimleri

Drama Etkinliği

Eğitimde Drama

Halk Oyunları

Halk Oyunları Gösterisi

İlk Yardım

Masal Anlatıcılığı

Oryantiring

Oryantiring Turnuvası

Temassız Çocuk Oyunları

Yaratıcı Kitap Okuma

Yaratıcı Yazma (Hikâye, Şiir, Masal, Senaryo vb.)

Zekâ Oyunları

Çevre gezileri

May

"I AM IN TRAFFİC, I AM ON MY GUARD ALL THE TIME" eTwinning projesi Etkinlikleri devam ediyor.

1.Proje çerçevesinde Jandarma Trafik Ekibi Öğrencilerimize Eğitim Verdi.

Jandarma Trafik ekipleri, okul çevresindeki trafik işaretleri ve karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda öğrencilerimize eğitim verdi.

2. Öğrencilerimiz trafik işaretlerinin anlamını öğrenip, tabela ve anahtarlık yaptılar. Polislerimizin Polis gününü kutladılar. Trafik konulu kodlama etkinliği yaptılar.

May

( I AM IN TRAFFİC, I AM ON MY GUARD ALL THE TIME )    E TWİNNİNG PROJESİ TRAFİK KURALLARINI ÖĞRENİYORUM ETKİNLİKLERİ

Proje kapsamında öğrencilerimiz, trafik kurallarını, konu ile ilgili videolar izleyerek, bilgisayar oyunları oynayarak, yaparak ve yaşayarak öğrendiler.

Kaldırımda ve kaldırımsız yollarda kurallara uyarak yürüdüler,

Karşıdan karşıya geçerken güvenli geçiş yerlerini kullandılar,

Araçlarda uyulması gereken kuralları uyguladılar,

Bisiklet vb. kullanırken gerekli ekipmanları kullandılar.

( I AM IN TRAFFİC, I AM ON MY GUARD ALL THE TIME )    E TWİNNİNG PROJESİ

İçin öğrencilerimizin hazırladığı logo ve posterler

Nis

OKULUMUZDA YÜRÜTÜLEN ( I AM IN TRAFFİC, I AM ON MY GUARD ALL THE TIME )    E TWİNNİNG PROJESİ OKUL TANITIMIMIZ

Proje koordinatörümüz  3/C Sınıf Öğretmenimiz Esra Akış tarafından yürütülmekte olup öğrencilerimizle beraber etkinliklere başlanılmıştır.

3/C Sınıf Öğretmenimiz Esra Akış tarafından hazırlanan okul tanıtım videosu ve proje ortakları ile hazırladıkları proje tanıtım videoları hazırlanarak, I AM IN TRAFFİC, I AM ON MY GUARD ALL THE TIME  (TRAFİKTEYİM, HER AN TETİKTEYİM) projesine 15 Mart'ta başlanılmıştır.

Projenin uygulanma sürecinde öğrencilerimizin katılacağı her türlü etkinlik ve görüntü yayınlamak için veli izin formları hazırlanmış ve öğrenci velilerimiz tarafından onaylanmıştır.

https://youtu.be/T8DRJDe7QZk     Proje tanıtım videosu.

https://youtu.be/yudk8XJMDsg  okul tanıtım videosu.

Nis

Okulumuzda, kuruculuğunu 3/C sınıfı öğretmenimiz Esra Akış ve Seydikemer Girmeler İlkokulu İngilizce Öğretmeni Hediye Sezin Aykurt'un yaptığı "I Am In Traffic, I Am In My Guard All The Time" (Trafikteyim, Her An Tetikteyim) eTwinning projesi  yürütülmektedir.

Bu proje ile öğrencilerimizde oyunlar, STEAM, kodlama, drama, şiir, müzik , masal gibi etkinliklerle eğlenceli ve kalıcı bir şekilde trafik bilinci oluşması amaçlanmaktadır.

Projemizde Muğla ilimizden öğretmenlerimiz ve Portekiz, Yunanistan, Moldova, Romanya'dan ortaklarla çalışmaktayız. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Evde bayram şenliği görüntüleri

Mrt

Öğretmenlerimiz, okul personelimiz ve velilerimize hijyen, iş güvenliği ve bağımlılık ile mücadele eğitimleri verildi. Eğitimde veli, öğretmen ve okul personelinin işbirliği içerisinde çalışmasının önemi vurgulandı.

Mrt

Okulumuz 3/C sınıfı olarak Yabancı ve Türk ortaklarla E twinning proje öğretmenleri toplantısı yapıldı

Mrt

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünü anma programı görüntüleri

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıldönümünü kutlama görüntüleri

Yeşilay Haftası kutlama görüntüleri

Okulum Temiz Projesi kapsamında olulumuzda yapılan çalışmalar

Kas

Öğretmenler Günü programımızı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsa BAL'ın katılımı ile gerçekleştirdik.Güne önce vefat etmiş öğretmenlerimizin mezarlarını ziyaret ederek başladık.Daha sonra okul müdürümüz Yılmaz EKİNCİ öğretmen arkadaşlarımızın sınıflarını ziyaret ederek günlerini kutladı.Sonra kutlama programına geçildi.

Öğretmenler Günü kutlama programı görüntüleri

Kas

Rehber öğretmenimiz Senem Çeşmecioğlu ve aile hekimi Duygu Sarı'nın katılımı ile velilerimize bağımlılık ile ilgili seminer düzenlendi