MUĞLA / MİLAS - Selimiye İlkokulu

Ock

SELİMİYE İLKOKULU, ÖĞRETMENİ, VELİSİ, YÖNETİCİSİ, OKUL PERSONELİ, TÜM PAYDAŞLARIYLA; EĞİTİM VİZYON VE MİSYONUNU YERİNE GETİRMEK İÇİN, İKİNCİ DÖNEM DE AZİMLE, İŞBİRLİĞİYLE, BÜTÜN ENERJİMİZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ. HERKESE İYİ TATİLLER.

Ock

OKULUMUZ GÜVENLİ İNTERNET BRONZ ETİKETİ ALDI.

ZORBA OLMA KANKA OL

Ock

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Senem Çeşmecioğlu tarafından, öğrenci ve velilerimize "Teknolojinin Bilinçli Kullanımı"Semineri verildi.

Mrt

Güldürürken Düşündüren Nasrettin Hoca eTwinning projemiz sınıf öğretmeni Feride GÜNEŞ tarafından 3/B sınıfı öğrencileri ile yürütülmektedir.

Ara

MY SOIL MY GREEN Projemizde 4/C sınıfı öğrencileri çevre temizliği konusunda çalışmalar yaptılar. Yaşanılabilir, gelecek nesillere bırakmaktan gurur duyacağımız bir dünya için yapabilecek çalışmaları ele aldılar.

Az çöp üretme, çevreyi temiz tutma, çevreyi temizleme, insanları çevre konusunda bilinçlendirme çalışmaları yaptılar. Evlerinden ve okulumuzdan başlayarak, çevre temizliği yaptılar. Geri dönüşüm ve az çöp üretmeye dikkat çektiler. Okulumuzdaki öğrencilere örnek olmak, onları bilinçlendirmek adına dövizler hazırlayarak "Temiz Çevre, Temiz İnsan " konulu bir yürüyüş etkinliği yaptılar.

Ara

My Soil, My Green (Benim toprağım, benim yeşilim) projemiz kapsamında Selimiye Orman İşletme Şefliği okulumuzda "Orman" konulu bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmede, ormanın yararları, ağaç çeşitleri, ağaçların yaşlarının hesaplanması, orman yangınları, orman yangınlarına müdehale gibi konularda bilgi verdi.

Bilgilendirme sonrasında öğrencilerimiz Selimiye Orman İşletme Şefliği'ne gezi yaparak, öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buldular. Selimiye İlkokulu Müdürlüğü'ne ve ilgileri, konukseverlikleri, hediyeleri ve verdikleri bilgiler için Selimiye Orman İşletme Şefliği'ne teşekkür ederiz.

Ara

Sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemek , Dünya'nın sınırlı olan doğal kaynakların yanı sıra kendi kişisel kaynaklarımızın da kullanımını azaltmaya yönelik bir yaşam tarzını tanımlıyor. Dolayısıyla sıfır atık yaşam, bitkisel bazlı beslenme, doğal kaynakları tasarruflu kullanma, ihtiyaç duyulan kadarını satın alma, plastik kullanımını azaltma, mevsimsel beslenme, satın alınan şeylerin kaynağını sorgulama gibi tüketim davranışlarının tamamı sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları arasında bulunuyor.

4/C sınıfı öğrencilerimiz yiyecek atıklarından sıcak kompost gübre yaptılar. Küçülen kıyafetlerini temizlik bezi, bebeklerine elbise yaparak değerlendirdiler. Doğaya dost, kendi yapıştırıcılarını kendileri yaptılar. Sınıf kitaplığındaki hikaye kitaplarını 3. sınıflara hediye ettiler. Kağıt atıklarını geri dönüşüme gönderdiler.

Ağu

Yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama

Ağu

Okulumuz 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı anasınıfları ve 1. sınıflar kura çekimi 25 Ağustos 2021 Çarşamba Günü saat 10:00 (Anasınıfı) - 11:00(1. Sınıflar) Yapılacaktır. Kura çekimine pandemi tedbirleri gereği her öğrenci için en fazla 1 velinin katılması gerekmektedir.

Ağu

Milli Eğitim Baknımız Sayın Mahmut ÖZER'in Yüz Yüze Eğitim ile ilgili basın açıklaması;

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri

Tem

Telafide bende varım sık sorulan sorular

Tem

Telafide Bende Varım Programı yaz boyu devam edecek olup kayıtlar bir dilekçe ile olmaktadır. Yaz tatilini verimli geçirmek isteyen tüm öğrencilerimizi okulumuza davet ediyoruz. Okulumuzda açılan Telafi Programları;

Afet Eğitimi

Anadolu Masalları Anlatıcılığı

Belgesel Gösterimleri

Drama Etkinliği

Eğitimde Drama

Halk Oyunları

Halk Oyunları Gösterisi

İlk Yardım

Masal Anlatıcılığı

Oryantiring

Oryantiring Turnuvası

Temassız Çocuk Oyunları

Yaratıcı Kitap Okuma

Yaratıcı Yazma (Hikâye, Şiir, Masal, Senaryo vb.)

Zekâ Oyunları

Çevre gezileri

May

"I AM IN TRAFFİC, I AM ON MY GUARD ALL THE TIME" eTwinning projesi Etkinlikleri devam ediyor.

1.Proje çerçevesinde Jandarma Trafik Ekibi Öğrencilerimize Eğitim Verdi.

Jandarma Trafik ekipleri, okul çevresindeki trafik işaretleri ve karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda öğrencilerimize eğitim verdi.

2. Öğrencilerimiz trafik işaretlerinin anlamını öğrenip, tabela ve anahtarlık yaptılar. Polislerimizin Polis gününü kutladılar. Trafik konulu kodlama etkinliği yaptılar.